Visit(s) from far away

Yesterday we had a very nice evening. First I met up with two friends who came from Slovenia (none of them are Slovenian, hehe). I showed them around the center of town and took them for coffee and cake to a famous cake place by the river. We sat on the first floor and enjoyed the beautiful views of old town bathing in the glimmering light of setting sun. I tried Sacher cake and was not disappointed, they are not famous for nothing! After that we went to our place where I prepared the soup Derek loved so much last week-Oriental fish soup with coconut milk and curry. During dinner somebody rang our doorbell and to our big surprise it was our friend Steve who just got back from his trip to Spain&France! It was so nice to see him again. That unexpected visit brought additional life to already happy atmosphere. /

Včeraj sva imela zelo lep večer. Najprej sem se dobila z dvema prijateljema, ki sta prišla na obisk iz Slovenije (nobeden od njiju ni Slovenec, hehe). Pokazala sem jima center mesta in ju peljlala na kavo in tortico v znano slaščičarno ob reki. Sedeli smo v prvem nadstropju in uživali ob čudovitih pogledih na staro mesto, ki se je kopalo v migotajoči svetlobi zahajajočega sonca. Poskusila sem Sacher torto in nisem bila razočarana, niso znani kar tako! Zatem smo šli k nama, kjer sem pripravila juho, nad katero je bil Derek prejšnji teden tako navdušen-orientalsko ribjo juho s kokosovim mlekom in karijem. Med večerjo je nekdo pozvonil pri vratih in na najino veliko presenečenje je bil Steve, najin prijatelj, ki se je ravno vrnil s potovanja po Španiji&Franciji! Lepo ga je bilo spet videti. Ta nepričakovani obisk je dodal še več dogajanja že tako veselemu ozračju. 

Image

I look tired on this picture, a look that was enhanced by crying my eyes out when cutting the onions… /

Na tej sliki izgledam utrujeno, k čemur je pripomogel silen jok ob rezanju čebule…

Image

Delicious fish soup with a glass of Franconia. / Slastna ribja juha s kozarcem Frankonje. 

Image

Two of our new favorite products bought in Italy -biological 100% orange juice and rice cookies without sugar. Yummy! /

Dva od najinih novih naj izdelkov, ki sva jih kupila v Italiji -biološki 100% oranžni sok in riževi piškoti brez sladkorja. Njam!

I hope for many more evenings like this! / Želim si čim več takšnih večerov!

Advertisements

One thought on “Visit(s) from far away

  1. Še več takšnih prijetnih in sproščujočih večerov žeilm. Ta svet nas s svojimi zahtevami in pritiski želi v celoti za sebe, vendar sem vesela, da se vidva ne dasta in da znata uživati tudi v malenkostih, pa čeprav je to (le) krožnik dobre juhe (mimogrede, izgleda njami), kozarček vina, svečke in družba dobrih prijateljev…. to vsi rabimo.

    mami

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s